Broccoli-appel salade
Snel en lekker!
Biologische ingrediënten voor 4 personen als voorgerecht:
- 400 gram rauwe broccoli in roosjes. Kan ook met rauwe bloemkool.
- 2 middelgrote appels met schil, in 4-8 stukken gesneden.
- 40 gram pijnboompitjes (of zonnebloempitjes / andere zaden of noten)
- 2 EL vers geperste citroensap
- 40 gram ( = 4 EL) olijfolie
- 20 gram ( = 2 EL) azijn, bv suikervrije appelazijn of witte balsamico
- 1 TL suikervrije mosterd
- 1 TL rauwe, ruwe honing
- 1 TL (kruiden)zout
- 1/4 TL peper
Bereiding:
- Alles in de keukenmachine of Thermomix doen.
- Alles in een keer mixen op middelhoge snelheid; Thermomix 9 seconden op stand 4.
- Omvullen in saladeschaal.
- Garneren met een groene rand, pitjes, sprossen en/of eetbare bloemen
Gezondheidstips:
- In rauwe broccoli blijven de vitaminen en andere vitale (levende) stoffen in leven, en ondersteunen zo het beste onze gezondheid. Het zou jammer zijn als we deze vitale stoffen zouden doden door verhitting.
- Veel schillen zijn eetbaar. Waar mogelijk is het beter om de vruchten met schil en al te verwerken. Schillen zitten namelijk boordevol vitaminen, mineralen, antioxidanten en uiteraard vezels. Voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft om de betreffende groente of vrucht goed te kunnen verwerken. Haal je de schil weg, dan haal je vrucht, en daarmee ook de verwerking in je lichaam, uit de verhouding die de vrucht bij de schepping meekreeg voor het goed functioneren en verteren.
Ps. Wat leuk dat je dit recept bekijkt! Ik zou het super leuk vinden om te zien hoe jouw creatie geworden is! Post je je foto op Instagram of Facebook en tag je mij of VolVitaal in je bericht?! Cool!