Pompoensoep met appel
en een kruidige roomtoef
Heerlijk voor de koude, nawinterse dagen.
De soep zelf smaakt licht gekruid, bijna friszoet, door de honing en de appels.
De room-deco maakt de soep lekker gekruid en geeft het geheel een hartige touch.
Een ware smaak-sensatie!
Biologische ingrediënten soep 4 personen:
- 1-1,5 kg hokaido pompoen (middelgroot)
- 4 middelgrote aardappels
- 30 gr roomboter
- 1/2 TL nootmuskaat
- 1/2 TL kaneel
- 1 volle EL Klare Suppe ohne Hefe, of een andere bouillonpoeder zonder suiker of andere sterk bewerkte toevoegingen
- 1 liter water
- 2 grote of 4 kleine appels
- 1 EL honing
- evt. 1/4 TL zout
- evt. 2 snufjes peper
Biologische ingrediënten kruidige room:
- 200 ml room
- 1/2 TL nootmuskaat
- 1/2 TL kaneel
- 1/4 TL zout
- 3 snufjes peper
Bereiding:
- Pompoen onder de kraan schrobben en ongeschild in stukken snijden.
- Aardappels dun schillen en in stukken snijden.
- Boter smelten in hoge pan, pompoen en aardappels toevoegen.
- Nootmuskaat, kaneel, bouillonpoeder en water toevoegen. 15 minuten laten koken.
- Intussen de slagroom lobbig kloppen en op smaak brengen met nootmuskaat, kaneel, zout en peper.
- Appels in vieren snijden, klokhuizen verwijderen en met schil toevoegen aan de soep.
- Soep met staafmixer of keukenmachine pureren en op smaak brengen met honing, zout en peper.
- Soep opdienen in diepe borden en garneren met een kruidige roomtoef en desgewenst met pompoenpitjes en/of pompoenpitolie.
Lekker warm van worden!