Koningsdag
Ook in Duitsland kleurt het plaatselijk oranje: kokos(ma)kronen!
Kokosmakroontjes
Deze kokoskoekjes hebben we al vaak gemaakt, en ze blijven een hit! Zowel om te maken als om te eten. Het deeg is heel eenvoudig, weinig ingrediënten, en heel snel klaar. Het uitsteken van de vormpjes neemt natuurlijk even wat tijd, maar op z'n allersnelst kan je het deeg ook in één keer op het bakblik uitrollen en na het bakken in stukken snijden.
Dit echtpaar, Melanie & Sönke, hebben sinds 2012 een leuke, informatieve blog boordevol met lekkere recepten die meestal ook snel gemaakt zijn (belangrijk in een gezin met volle agenda's) en met ingrediënten die je vaak toch al wel in huis hebt.
Naast al die lekkere recepten, geven ze veel waardevolle informatie over gezond zijn en gezond blijven. Beiden hebben de opleiding Gesundheitsberater gedaan bij de GGB in Lahnstein, waar ik in juni ook mee ga beginnen en erg naar uitkijk.
De twee hebben inmiddels ook 2 mooie boeken uitgegeven met hun lievelingsrecepten:
Het bont gekleurde strooisel
Het bonte idee voor de gekleurde strooisels, komt van dezelfde website van Melanie en Sönke:
Voor het oranje strooisel, hebben we voor de gelegenheid de wortel-variant gemaakt.
Wat is dat leuk om te doen! En verrassend makkelijk!
- Voor 30 gram kokosrasp hebben we 200 gram sappige wortels genomen, daar kwam 50 ml sap uit.
- We hebben 2 theelepels citroensap toegevoegd om oxidatie van de wortels tegen te gaan, waardoor ze 20 minuutjes langer in de oven moeten drogen.
- De overgebleven wortelpulp hebben we gebruikt in onze salade :-)
- Vastgeplakt hebben we het strooisel, na het bakken van de koekjes, met een laagje suikervrije kokoscrème.
Wat een feestje!! 🧡