Vruchten roomijs Bosbes - Banaan
Maak gezond lekker deel van je leven!
Gezond eten en niets missen van het heerlijke zomerse ijs?!
Zelfgemaakt en met verantwoorde ingrediënten is het genieten puur, van de volle smaak van dit VolVitale ijs. Onweerstaanbaar lekker!
Voor het maken van dit ijs gebruiken we ingevroren fruit. De basis is bij ons thuis meestal banaan, dit geeft het ijs de heerlijke zoet-cremige smaak en consistentie. Voor de andere helft gebruiken we vaak aardbeien, frambozen, bramen, mango of bosbessen. Ook rauwe cacao doet het erg goed.
Het recept voor het ijs komt uit het Duitse Thermomix Receptenboek. Een krachtige keukenmachine zoals de Thermomix, is wel een aanrader voor dit recept. Het bevroren fruit wordt met kracht en in hoge snelheid verpulverd.
Biologische ingrediënten en bereiding van het ijs:
- 100 ml vloeibare slagroom met
- 50 gram rauwe, ruwe honing in de keukenmachine goed verroeren tot de honing in de room is opgelost.
- 150 gram in stukjes ingevroren banaan en
- 150 gram ingevroren bosbessen apart afwegen, in een keer bij de honing-room doen en direct op hoge snelheid verpulveren.
- Alles naar beneden schuiven en nogmaals op middel snelheid goed vermengen.
- Gelijk opdienen, dan is het ijs heerlijk zacht en cremig. Of in een diepvriesdoosje een paar uur laten opstijven in de vriezer, dan is het ijs geschikt om bolletjes van te maken.
Biologische ingrediënten en bereiding van de roomtopping:
- 2 TL creme fraiche
- circa 100 ml vloeibare slagroom
- 1-2 TL honing naar smaak
- Evt. een snufje vanillepoeder
- Evt. een beetje vers geperste citroensap of andere verse toevoegingen naar smaak of kleur.
- Alles vermengen tot een dik-vloeibare topping. Evt. nog wat meer creme fraiche of room toevoegen om de consistentie te veranderen.
* Eleonora geeft de voorkeur aan een home made lolly ijsje, gemaakt van de peren van vorig jaar *